Muita lempireseptejä
Olemme koonneet tänne marttojemme lempireseptejä.
Aloitamme Hilpan raparperipiirakasta ja Pirkon vohveleista, joita on tarjottu pop-up ravintolapäivillämme. Niihin on moni ihastunut ja niiden reseptejä on pyydetty. Molemmat on helppo valmistaa ja tulos on suussasulavan maistuva. Ihania kesäherkkuja!
MUMMON RAPARPERIPIIRAKKA
1 muna
3 dl sokeria
3 1/2 dl maitoa tai vettä
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua margariinia
Raparperia tai omenia ja kanelia päälle.
Uuni 200 astetta, paistoaika 25-30 minuuttia.
Halutessaan voi laittaa tarjolle myös vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
VOHVELIT
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 tlk vaniljarahkaa
1½ dl kermaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, maitoon ja vatkaa kananmunat taikinaan. Lisää vatkaten vaniljarahka ja viimeisenä kermavaahto.
Anna taikinan odottaa noin tunti ennen paistamista.
Sipaise niukasti öljyllä vohveliraudan pinta, ennen kuin aloitat paistamisen. Älä lisää öljyä paistamisen aikana. Kuumenna rauta teholla 6 ja pidä koko paistamisen ajan tällä teholla.
Kaada hiukan vajaa desilitra taikinaa rautaan. Paina rauta kiinni, niin taikina leviää sopivasti raudan koko alueelle. Paistumisaika noin 4 minuuttia. Jos avaat raudan liian aikaisin, vohveli tarttuu yläosaan.
Jos haluat tehdä vohvelit suolaisella täytteellä, käytä vaniljarahkan sijasta maustamatonta rahkaa.
