Kehonhuoltoa

Kehonhuoltoa kirjastolla

Aika: maanantai 30.1.23  klo 17.30-19.00

Vuoden ensimmäisen marttaillan aiheena oli kehonhuolto. Sympaattinen erityisliikunnanohjaaja Panu Tavisalo/Hämeenlinnan Liikuntahallit oli saanut liikkeelle 30 martaa räntäsateesta huolimatta. Keskustelu oli vilkasta ja pani meidät ajattelemaan, miten voisimme huolehtia kehostamme entistä paremmin.

Tarkastelimme UKK-instituutin liikkumisen suositusta https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/liikkumisen-suositus-yli-65-vuotiaille/ 

ja pohdimme, miten se meidän elintavoissamme toteutuu.

Kehonhuolto on omaehtoista terveydestä huolehtimista. Liikkuminen on tärkeää, mutta uni ja ravinto ovat yhtä tärkeitä. Meidän pitäisi liikkua monipuolisesti, mielellään ja nauttia liikunnan tuomasta hyvästä olosta. Palauttavaa, syvää unta meidän pitäisi saada 7-8 tuntia yössä sisältäen rem-vaiheet. 

Päivässä pitäisi nauttia 5-6 ateriaa. Ruokailussamme ongelma ei ole liiallinen suolan tai sokerin käyttö vaan liian vähäinen proteiinin saanti. Päivän proteiinitarve on 80 g, esim. yksi kananmuna sisältää sitä 7 g ja lasi maitoa 5-7 g.  

Ilta oli erittäin onnistunut ja innostava. Lähdimme kotiin virkistynein mielin. Kiitos Panu ja ihanat Linnan Martat!

Tietoa Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n palveluista:

Liikuntahallit pitää viikottain kaikille avoimia, maksuttomia Megajumppa- ja Lavis -ryhmäliikuntatunteja Loimua Areenalla, katso lisätietoja täältä: https://www.liikuntahallit.fi/toiminta/liikunnanohjaus/kaikille-avoimet-ryhmamme/

Liikuntahallit tarjoaa myös liikuntaneuvontaa  https://www.liikuntahallit.fi/tiedotteet/liikuntaneuvontaa-kokeiluun/. Mikäli olet huolissasi omasta liikkumisestasi ja muista elintavoistasi, niin liikuntaneuvontaan on mahdollista hakeutua ajanvarauksella perjantaisin klo 12.00-15.00. Asiakas voi varata ajan liikuntaneuvontaan itse tai ohjautua liikuntaneuvontaan Terveyspalveluiden ammattilaisen kautta.