Kevätjuhla 4.5.2022 Vanajan Parvella

Linnan Marttojen kevätjuhlaa vietettiin 4.5.2022 Vanajan Parvella Pro Agrian juhlatiloissa

Tilaisuutta juhlisti 54 marttaa.  Juhlan aiheita oli monia:

Jäsenmäärä on nyt 156.

Toimintaryhmiä on jokaiseen makuun. Uusia ryhmiä perustetaan, jos halukkuutta on. Tällä hetkellä toimintaryhmiä on 10-12.

Kototoimintaryhmään on perustettu lastenhoitoryhmän lisäksi tänä keväänä kädentaitokerho. Ukraina-keskuksessa toimii ompelu-ja askarteluluokka Linnan Marttojen aloitteesta. Kevään aikana paistetaan lettuja Ukraina-keskuksessa viitenä torstaina.

Ilo ja oivallus -kädentaito ja taidenäyttelyyn Hämeenlinnan pääkirjastossa osallistui 30 marttaa ja noin 200 upeaa työtä. Näyttelyn tuloksena saimme uusia marttoja sekä sovimme kirjastolle 4.10.22 yleisötapahtuman aiheena marttojen muisteluilta. Näyttely uusitaan keväällä 2024.

Eliina Hakula talkoomarttana on organisoinut useita talkootapahtumia. Ensimmäisenä toteutetaan 21.5.22 pop-up ravintola Kantolanniemen siirtolapuutarhalla.

Juhlassa muistimme Liisa Heikuraa. Hän on vuoden 2022 martta, lastenhoitoryhmän äiti ja organisaattori. Lastenhoitoryhmässä on mukana 20 marttaa.

Mirja Taavitsainen alkuunpani marttojen liikunta- ja hyvinvointiryhmän ja toimi sen vetäjänä  18 vuotta. Mirja päätti siirtää vetovastuun muille. Korvaajaa ei ole vielä löytynyt.

Anneli Hietala on toiminut Linnan Marttojen tiedottajana ja luopui nyt tehtävästä. Uutta tiedottamisesta kiinnostunutta marttaa etsitään.

Juhlassa uudet martat esittäytyivät. Oli hienoa kuulla, että osa oli innostunut Ilo ja oivallus-näyttelyn myötä, osa nettisivujen kautta, osa tuttavan suosittelusta.

Tytti Viitamäki-Heino työporukoineen loihti upeat puitteet iloiselle, lämminhenkiselle juhlalle.

Juhlissa keräsimme 635 euroa Ukraina-keskuksen toimintaan.

Sara Syyrakki

Linnan Martat ry:n varapuheenjohtaja

Sara Syyrakki toivotti Linnan Martat tervetulleiksi
Liisa Heikura - Vuoden Martta 2022. Onnea!

Kukittajina Pirjo Vilja ja Eliina Hakula.
Mirja Taavitsainen - Kiitos, kun olet liikuttanut ja huolehtinut hyvinvoinnistamme 18 vuotta.
Anneli Hietala - Kiitos lähes kahdeksan vuoden tiedottajapestistäsi.
Merja Pankakoski - Kiitos hyvistä aloitteistasi varapuheenjohtajan ominaisuudessa 2020-2022.
Uudet Linnan Martat esittäytyivät vuorotellen.
Olette lämpimästi tervetulleita iloisten Marttojen seuraan!
Herkullisen monipuolinen illallinen.
Kakkukahvit kruunasivat illan.