Kevätjuhla 4.5.2022 Vanajan Parvella


Linnan Marttojen kevätjuhlaa vietettiin 4.5.2022 Vanajan Parvella Pro Agrian juhlatiloissa


Tilaisuutta juhlisti 54 marttaa.  Juhlan aiheita oli monia:

Jäsenmäärä on nyt 156.

Toimintaryhmiä on jokaiseen makuun. Uusia ryhmiä perustetaan, jos halukkuutta on. Tällä hetkellä toimintaryhmiä on 10-12.

Linnan Martat rakensivat Ukrainakeskukseen käsityöluokan. Luokka varustettiin 10 ompelukoneella ja saumurilla ja saimme kerättyä valtavasti kankaita, villalankoja ja muita tarvikkeita.

Kevään aikana paistetaan lettuja Ukraina-keskuksessa viitenä torstaina.

Ilo ja oivallus -kädentaito ja taidenäyttelyyn Hämeenlinnan pääkirjastossa osallistui 30 marttaa ja noin 200 upeaa työtä. Näyttelyn tuloksena saimme uusia marttoja sekä sovimme kirjastolle 4.10.22 yleisötapahtuman aiheena marttojen muisteluilta. Näyttely uusitaan keväällä 2024.

Eliina Hakula talkoomarttana on organisoinut useita talkootapahtumia. Ensimmäisenä toteutetaan 21.5.22 pop-up ravintola Kantolanniemen siirtolapuutarhalla. 

Juhlassa muistimme Liisa Heikuraa. Hän on vuoden 2022 martta, lastenhoitoryhmän äiti ja organisaattori. Lastenhoitoryhmässä on mukana 20 marttaa.

Mirja Taavitsainen alkuunpani marttojen liikunta- ja hyvinvointiryhmän ja toimi sen vetäjänä  18 vuotta. Mirja päätti siirtää vetovastuun muille. Korvaajaa ei ole vielä löytynyt.

Anneli Hietala on toiminut Linnan Marttojen tiedottajana ja luopui nyt tehtävästä. Uutta tiedottamisesta kiinnostunutta marttaa etsitään.

Juhlassa uudet martat esittäytyivät. Oli hienoa kuulla, että osa oli innostunut Ilo ja oivallus-näyttelyn myötä, osa nettisivujen kautta, osa tuttavan suosittelusta.  

Tytti Viitamäki-Heino työporukoineen loihti upeat puitteet iloiselle, lämminhenkiselle juhlalle.

Juhlissa keräsimme 635 euroa Ukraina-keskuksen toimintaan.

Sara Syyrakki

Linnan Martat ry:n varapuheenjohtaja